Pere cu zahar si otet

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1,5 kg pere tari
  • 1/2 l apa
  • 1/2 l otet din vin
  • 300 g zahar
  • o lamaie
  • 4 foi de dafin
  • 2 lingurite boabe de mustar
  • o lingurita scortisoara
  • Aceata reteta poate fi servita si de persoanele care au restrictie la sare.

Mod de preparare

Perele se spala f bine,se scobesc de seminte si se taie in lungime , in 8 felii(in functie de marime).

Se fierbe apa cu zaharul,otetul si lamaia taiata cubulete.Se adauga condimentele si se fierbe pana la topirea zaharului.Se aseaza feliile de pre in borcane,se toarna peste ele siropul strecurat si imediat se leaga sau se capseaza.Se sterilizeaza la bain marie,timp de 20 de minute.Se lasa sa se raceasca in aceeasi cratita pana a doua zi.La fiert borcanele se invelesc in hartii.

Se obtine astfel un desert cu un gust deosebit,dar poate fi servit si la fripturi,carne inabusita.

Si prunele se pot prepara in acelasi mod .

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise