Pere in sos de vin

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 pere mai tari
  • 900 ml vin rosu de tara (eu de asta am avut)
  • 8 linguri de zahar
  • 2 batoane de scortisoara
  • 2 stelute de anason
  • 3 fasii coaja de portocala (fara partea alba)
  • 2 fasii coaja de lamaie

Mod de preparare

Spalam perele, le decojim si unde sunt patate le taiem.

Intr-un vas mai inalt punem vinul impreuna cu zaharul si le asezam pe foc amestecand continuu pana se topeste zaharul.

Cand incepe sa clocoteasca asezam usor perele si le lasam sa fiarba circa 20 minute, apoi dam drumul batoanelor de scortisoara.

Dupa alte 10 minute punem cojile de portocala, lamaie si stelutele de anason.

Le lasam sa fiarba la foc potrivit.

Intepam perele cu o scobitoare si cand simtim ca sunt bine patrunse le scoatem pe un platou.

La mine 45 de minute a durat pana au fost fierte cum trebuie.

Daca sosul nu este destul de scazut il mai lasam putin pe foc, daca nu il dam deoparte. Eu in momentul in care am scos perele aveam si consistenta sosului dorita.

Le lasam sa se racoreaca putin, apoi pe un platou ne asezam pere, deasupra sos si servim!

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise