Pesmeciori deliciosi

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr. unt
  • 200 gr. zahar pudra
  • 1 ou
  • 2 linguri smintina
  • 500 gr. faina
  • 1 praf de copt
  • zeama de la ½ lamiie
  • vanilie
  • putina sare

Mod de preparare

Se cerne faina pe planseta, se freaca untul cu o parte din faina, apoi se adauga zaharul vanilat, oul, sarea, smintina, zaharul si praful de copt stins cu zeama de lamiie. Se framinta totul bine, apoi aluatul se pune la rece pentru cca 30 minute. Din aluat se intind foi groase de 1 cm care se taie sub diferite forme. Se coc pe o tava presarata cu faina, la foc iute; se coc foarte repede.

Se pot pastra la rece si doua saptamini, raminind tot fragezi si parfumati

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise