Peste cu dovlecei

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (2portii):300gr. dovlecei
  • taiati felii
  • 2linguri ulei de masline
  • 1 albus
  • usor batut
  • 2linguri faina
  • un varf cutit de piper rosu
  • 2linguri patrunjel verde tocat
  • 2 fileuri de cod
  • de circa 150gr. fiecare
  • zeamade la o lamaie;

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 220 grade C. Se oparesc ile de dovlecel in apa clocotita timp de 2 min. si apoi se scurg de apa. Se stropesc cu 1lingura ulei de masline si apoi se amesteca cu albusul, pana ce acesta se distribuie uniform pe toate feliile.

Se aseaza feliile de dovlecel intr-o tava de Jena , unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 30 de min., pana se patrund si se rumenesc.

Se amesteca faina, piperul rosu si patrunjelul si se tapeteaza cu ele fileurile de peste. Se amesteca uleiul ramas cu zeama de lamaie si se unge pestele cu acest amestec.

Se aseaza fileurile de peste peste dovlecel si se da la cuptor pentru 10min. pana cand pestele se patrunde si crusta se rumeneste. Preparatul se serveste cu sos de iaurt si usturoi.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise