Peste cu legume la cuptor (economic)

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Eu am folosit pentru 2 crapi:
  • 1 morcov mare
  • 1 ardei capia
  • 1 ardei gras
  • 2 rosii mari si coapte
  • 1 ceapa
  • 2 linguri bulion de rosi
  • piper
  • sare
  • foi de dafin
  • cateva frunze de patrunjel
  • ulei sau untura 2 linguri
  • Sos:
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 jumatate de ceasca de vin
  • uitasem: si suflet :)))

Mod de preparare

Spalati bine pestele,il ungeti cu untura ,il presarati cu piper si sare,punem morcovul ras pe deasupra pestelui,punem cu lingura bulion deasupra pestelui, apoi ceapa taiata solzisori,ardeiul,rosile taiate rondele,cativa catei de usturoi si foi de dafin.

Bagam tava la cuptor.

Pregatim un sos: facem mujdeiul si adaugam jumatatea de ceasca de vin, amestecam si inainte cu 5 minute de a scoate tava de la cuptor adaugam sosul.

*nu va sfiiti sa puneti vin (pentru cei ce incearca pentru prima data) ii va da o savoare magica, incercati!

*il puteti decora altfel...imaginatie...

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise