Peste cu mancarica de castraveti

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 600 g file de cod sau alt peste alb,
  • 1 ceapa,
  • 2 linguri de unt,
  • sare,
  • piper,
  • 1/8 apa fiarta cu Delikat,
  • 5 linguri de smantana,
  • 800 g castraveti verzi,
  • 2 linguri faina,
  • 2-3 fire de marar verde,
  • capere (la alegere).

Mod de preparare

Se curata castravetii, se taie in doua pe lung si li se scot semintele cu o lingurita, apoi se taie felii. Se curata ceapa si se toaca marunt. - Se caleste ceapa in jumatate din cantitatea de unt, se adauga castravetii, se sareaza, se pipereaza. Se lasa sa se inabuse putin, apoi se toarna peste ei smantana amestecata cu apa fiarta cu Delikat. Se lasa sa fiarba zece minute, cu capac. - Se spala fileurile de peste, se usuca. Se condimenteaza si se tavalesc prin faina. Se infierbanta restul de unt si se prajesc fileurile de peste pe ambele parti, circa 7-8 minute. Se serveste pestele cu mancarica de castraveti, presarata cu marar tocat si, eventual, cu capere.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise