Peste cu salata prajita

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 4 fileuri de cod (a circa 250 g),
  • 1 capatana de salata (eventual maronie),
  • 4 linguri ulei de masline,
  • putina sare,
  • piper macinat,
  • 2 linguri unt,
  • 800 g cartofi nesfaramiciosi (mici).

Mod de preparare

Se-ncinge cuptorul la 180gr.. Se curata salata, se spala, se desfac foile si se zvanta intr-un stergar.

Pestele spalat si zvantat se prajeste - la foc iute - in 3 linguri de ulei, dupa care se da la cuptor si se lasa 15 minute sa se patrunda.

Cartofii se curata de coaja, se spala si se fierb intregi in aburi.

Intr-o tigaie de teflon se incinge o lingura de ulei, in care se prajesc, cu capac, foile de salata. Se sareaza si se pipereaza.

Se scoate pestele din cuptor, se condimenteaza si se serveste (in farfurii incinse) pe frunzele de salata si cu garnitura de cartofi fierti tavaliti fierbinti in unt.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise