Peste Dorina

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2-3 fileuri de peste (pangasius se potriveste cel mai bine
  • dar merge si cu alte soiuri)
  • 2 cepe
  • 1/2 ardel gras
  • 300 gr champignions proaspete
  • 150 gr cascaval
  • 1 lingura bulion
  • patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Ceapa se toaca marunt, ardelul fasii scurte, ciupercile felii si se calesc impreuna. Spre sfarsit se adauga bulionul dizolvat in putina apa rece, patrunjelul tocat fin, se potriveste de sare si piper. Intr-un vas termorezistent se toarna 3/4 din cantitatea de ciuperci cu sos, apoi se aranjeaza fileul de peste deasupra, acoperind sosul, se rade cascavalul peste (in strat mai grosut), iar peste cascaval se aseaza ultimul sfert de cantitate de sos de ciuperci. Se da la cuptor cam 30 min la foc potrivit.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise