Peste inabusit

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): un peste mare cu cap cu tot (circa 1 kg),
  • 2 linguri zeama de lamaie,
  • 4 legaturi marar (100 g),
  • o lingurita sare grunjoasa,
  • piper (macinat mare),
  • o lingurita miere (de salcam),
  • 2 lingurite unt,
  • 1/2 lamaie.

Mod de preparare

Se curata pestele, se spala bine, se zvanta si se stropeste cu zeama de lamaie.

Se spala si se taie marunt doua legaturi de marar si se amesteca cu sare, piper si miere, iar cu pasta astfel obtinuta se unge pestele in interior.

Se ia o folie de aluminiu, se intinde pe fundul tavii si se unge bine cu unt topit.

Se aseaza pe ea pestele si se unge si el cu unt. Se taie marunt restul de marar si se presara deasupra.

Se acopera pestele cu o alta folie de aluminiu, unindu-se marginile ca sa fie etans. Se incinge cuptorul (170 grade C) si se lasa pestele sa se inabuse circa 30 de minute. Se stinge focul, se mai lasa sa se odihneasca alte 10 minute, apoi se scoate si se aseaza pe un platou fierbinte. Se jupoaie pielea de pe partea de sus si se presara mararul ramas. Se serveste cu felii de lamaie.

Ca garnitura: salata de cartofi si sos olandez cu lamaie si marar verde tocat marunt.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise