Peste la cuptor

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (pentr 4 portii):
  • 4x175g.file de peste(cod sau orice alt peste oceanic),
  • ulei de masline,
  • 1 ardei gras verde,taiat cubulete,
  • 1 ceapa tocata,
  • 1 catel de usturoi zdrobit,
  • 1 rosie mare, fara pielita si seminte,tocata,
  • 2 foi de dafin,
  • 8 linguri de vin alb,
  • zeama de la 1/2 lamaie,
  • sare,
  • piper negru proaspat macinat,
  • 4 foi de aluminiu de 30x30cm;

Mod de preparare

1.Se ung foile de aluminiu cu ulei de masline pentru a preveni lipirea pestelui de folie si se aseaza cate o felie de peste pe fiecare bucata de folie.

2.Se mixeaza in blender ardeiul verde, ceapa, usturoiul si rosia si se imparte in 4 parti egale si se se acopera fiecare felie de peste cu aceasta compozitie.Peste se pune 1/2 de foaie de dafin, 2 linguri de vin si zeama de lamaie.Se asezoneaza cu sare si piper si se aduna marginile foliei pentru a forma o pungulita.

3.Se aseaza pungulitele pe o tava si se coc la cuptor, la 190*C,timp de 30 de minute.

4.Pestele se serveste cu cartofi fierti in coaja, legume ,dupa gust si un vin alb sec.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise