Peste la cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg peste de pescuit
  • 1 kg cartofi
  • condimente
  • ulei

Mod de preparare

Ne place pestele si , ca atare, gatim orice fel de peste gasim de cumparat in pravalie, bineinteles accesibil financiar !

Am luat din Real o bucata de peste (cred ca era somn de Dunare) , cam de 2 kg si l-am gatit in cel mai simplu mod cu putinta , in cuptor, pe cartofi !

Bucata de peste, frumoasa de altfel, am spalat-o si am condimentat-o si am lasat-o un ceas sa ia gust .

A capatat o culoare aurie si frumoasa

Intr-o tava smaltuita, am pus cartofi, am condimentat, am pus pestele, un pic de ulei, o cana de apa si am pus folie de aluminiu deasupra, am dat la cuptor pentru jumatate de ora.

Am dat la o parte folia si am lasat inca in cuptor pina ce a scazut apa si s-a rumenit pestele, care s-a desprins frumos de pe oase.

Alaturi, nelipsitul mujdei de usturoi si o pofta mare, mare !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise