Peste la cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingredientele le folositi in functie de cate persoane aveti la masa,eu pentru 2 persoane am folosit urmatoarele:
  • 2 pesti
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lamaie
  • rosmarin
  • ulei de masline
  • sare,piper

Mod de preparare

Curatam si spalam bine pestele,il desfacem pe lung si il asezam pe servetele de bucatarie ca sa se scurga bine de apa,il lasam cam 5 minute,intre timp curatam usturoiul si il taiem feliute subtiri,luam pestele si il crestam pe spate apoi condimentam bine pe ambele parti cu sare si piper. Puteti folosi si condimente ptr peste si rosmarin. Asezam cateva felii de usturoi atat inauntru cat si in fiecare crestatura, lamaia o spalam si taiem in cazul asta 4 felii si asezam 2 la un peste si 2 la celalalt, inchidem pestele si il asezam pe o folie de aluminiu,stoarcem un pic de zeama de la lamaia care ne-a ramas si punem un firicel de ulei de masline deasupra, inchidem cu folia ca o rulada si bagam la cuptorul incins la 170 de grade pentru 30 de minute.

Cine vrea sa il faca un pic mai rumen desface folia deasupra si il mai lasa 5-10 minute,dupa preferinta.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise