Peste la cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingredientele le folositi in functie de cate persoane aveti la masa,eu pentru 2 persoane am folosit urmatoarele:
  • 2 pesti
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lamaie
  • rosmarin
  • ulei de masline
  • sare,piper

Mod de preparare

Curatam si spalam bine pestele,il desfacem pe lung si il asezam pe servetele de bucatarie ca sa se scurga bine de apa,il lasam cam 5 minute,intre timp curatam usturoiul si il taiem feliute subtiri,luam pestele si il crestam pe spate apoi condimentam bine pe ambele parti cu sare si piper. Puteti folosi si condimente ptr peste si rosmarin. Asezam cateva felii de usturoi atat inauntru cat si in fiecare crestatura, lamaia o spalam si taiem in cazul asta 4 felii si asezam 2 la un peste si 2 la celalalt, inchidem pestele si il asezam pe o folie de aluminiu,stoarcem un pic de zeama de la lamaia care ne-a ramas si punem un firicel de ulei de masline deasupra, inchidem cu folia ca o rulada si bagam la cuptorul incins la 170 de grade pentru 30 de minute.

Cine vrea sa il faca un pic mai rumen desface folia deasupra si il mai lasa 5-10 minute,dupa preferinta.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise