Peste pane cu migdale

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 800 g fileuri de peste (merluciu, cod, salau etc.),
  • 1/2 lamaie,
  • 4 linguri faina,
  • 2 oua,
  • 60 g migdale macinate,
  • 30 g migdale taiate felii,
  • 60 g pesmet,
  • 1 ardei iute rosu (uscat),
  • sare,
  • piper proaspat macinat,
  • 2 linguri unt topit,
  • o lamaie pentru ornat.

Mod de preparare

Se spala fileurile de peste, se zvanta intr-un stergar si se stropesc cu zeama de lamaie (jumatate stoarsa).

In 3 farfurii adanci, se pun separat: faina, ouale batute si pesmetul amestecat cu migdalele macinate, cu cele taiate felii si cu ardeiul iute taiat marunt.

Fileurile sarate si piperate se dau prin faina, ou si pesmet si se prajesc la foc potrivit circa 2-3 minute pe fiecare parte, in untul incins.

Lamaia intreaga spalata si stearsa se taie felii, cu care se garnisesc fileurile de peste.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise