Peste prajit,cu sos de coriandru

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 kg de file de peste
  • -sare,piper
  • -7-8 catei de usturoi
  • -2-3 legaturi de coriandru(aici 1 legatura;e mare)
  • -1 lamiie
  • -200 g de frisca lichida sau cooking creme
  • -cca1/4 lingurita de amidon

Mod de preparare

Fileul de peste,curatat,se stropeste,din abundenta,cu zeama de lamiie si se lasa cel putin 3-4 ore;eu ill as peste noapte.Apoi,se stoarce,se portioneaza(dimensiunile,cre ne plac),se presara cu sare si piper,dupa gust.Se pot pune si alte condimente.

Se lasa cca 30 minute(in timpul asta se face sosul),apoi se dau prin faina si se prajesc.Se pun pe un servet absorbant.

Sosul se face asa:usturoiul se bate,apoi se prajeste,putin,in ulei de masline;se adauga coriandrul tocat.Se adauga 3-4 linguri de apa.Se fierbe cca 5 minute.Apoi se paseaza,nu f.fin(sa se vada putin,bucatele,mici de coriandru);se pune din nou pe foc;se adauga frisca lichida;cind fierbe,se adauga amidonul,dizolvat in putina apa rece(cca 1-2 linguri).Se pune amidon,pt. a ingrosa,putin,sosul.

Se fierbe,sosul,cca 2-3 minute,apoi se potriveste de sare,piper si zeama de lamiie.

Pestele se serveste fierbine cu cartofi fierti, morcovi(taiati julien) fierti(de jumatate)),apoi prajiti si sos de coriandru.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise