Pestisori marinati

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 5 kg pestisori de apa dulce sau sarata;
  • - 2 l otet din vin;
  • - 2 l apa;
  • - 400 g sare;
  • - 1 l ulei;
  • - dafin;
  • - piper boabe;

Mod de preparare

1. Se curata pestisorii de intestine, solzi si se taie si capetele daca vreti;

2. Se spala in multa apa si se lasa sa se scurga;

3. Se pregateste o saramura din 2 l apa si 400 g sare, se introduc pestisorii si se lasa cel putin 24 ore;

4. Dupa 24 ore se scot , se spala iarasi, se scurg , se aseaza in vas si se toarna peste ei otetul; se mai lasa si aici cel mult 24 ore in functie de cat de acri doriti sa fie;

5. Se scot din otet, se aseaza in borcane cu foi de dafin si piper boabe, se inchid ermetic si se pastreaza in camara.

Pofta buna!

Nota: se pot folosi ca atare sau la prepararea salatelor din peste cu legume.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise