Petifiori de ciocolata

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr ciocolata amaruie 60% cacao
  • 2 linguri de coniac bun
  • 1/4 pahar de stafide sau fructe confiate taiate bucatele
  • 1/4 pahar migdale prajite-nuci prajite
  • 1/3 pahar de fistuc prajit si cojit
  • mangete de hirtie sau forme mici din silicon

Mod de preparare

Se topeste ciocolata la ben-marin pina ce devine o crema lucioasa se ia de pe foc si se adauga coniacul, se amesteca bine dupa care se adauga, stafidele, migdalele si fisticul. Se amesteca bine ca totul sa se cuprinda in crema dupa care cu o lingura se pune din compozitie in mangete. Se orneaza deasupra cu fragi sau capsune sau cu fructe confiate si se da la frigider pentru trei ore. Sint foarte aspectuoase si fine.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise