PI.ACINT A CU MASLINE, ROSII USCATE SI CIMBRU

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 portii
  • ½ kg faina aIba
  • ½ kg faina de porumb
  • 1 ceasca masline, taiate subtire
  • 1 ceasca rosii, uscate si tocate fin
  • ½ lingurita cimbru uscat
  • 1/2 ceasca oregano uscat, tocat fin
  • ½ lingurita zahar
  • 1 lingura patrunjel verde
  • 1~ lingurita sare
  • 3 oua
  • ½ ceasca ulei de masline
  • 2 cesti zeama de portocale
  • 3 pliculete praf de copt
  • seminte de susan

Mod de preparare

1. Într-un castron mare se amesteca uleiul de masline, zeama de portocale, plantele aromatice, sarea, piperul si zaharul. Se amesteca bine totul.

2. Se amesteca faina cu praful de copt si se rastoarna incet in castron, continuând amestecarea cu cealalta mâna. Maslinele si rosiile se dau prin faina si se adauga În amestec. Se pune si restul de faina pâna se obtine o coca tare si omogena (nu prea tare, ci asemanatoare aluatului de chec).

3. Se unge o tava destul de adânca si se tapeteaza fundul cu faina de porumb (malai); se toarna aluatul si se presara deasupra seminte de susan. Se coace 1 ora la 180°C. Se taie când s-a racit.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise