Piccata cu piept de pui

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 piept de pui dezosat (500-600 g)
  • 7-8 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita mustar
  • 1 peperoni proaspat sau in otet
  • condimente: cimbru, piper, boia, 1/2 lingurita concentrat ciuperci/pui, 1/2 lingurita ghimbir ras, sare

Mod de preparare

Feliati pieptul de pui transversal in fasii subtiri de 3-4 mm si puneti-le la calit in uleiul de masline intr-o tigaie antiaderenta impreuna cu usturoiul curatat si tocat.

Lasati la foc mic 3-4 minute pana ce bucatile de piept de pui se albesc pe o parte, apoi intoarceti-le pe cealalta parte.

Adaugati 150 ml apa clocotita, mustarul, ghimbirul, restul condimentelor, feliute de peperoni si dregeti gustul de sare si piper. Lasati sa fiarba la foc mic cu capac pana scade aproape de tot zeama (inca 10-15 minute).

Se serveste ca atare cald, cu diferite salate sau cu mamaliguta. Se poate servi cu garnituri de legume gratinate, cartofi, sos de usturoi, etc. dupa preferinta.

Pofta buna.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise