Picior de miel la cuptor

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 picior de miel curatat de excesul de grasime
  • 1/2 ceasca ulei (de preferat de masline)
  • 1 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
  • 1 capatina usturoi
  • 1 ceasca suc de lamiie
  • 1 lingura oregano pisat
  • 1/4 ceasca patrunjel tocat
  • Sosul:
  • sucul scurs de la carne
  • rozmarin
  • 1 lingura faina
  • 1/3 ceasca brandy
  • 1 ceasca supa de pui (concentrata)

Mod de preparare

Carnea se lasa 1 h la temperatura camerei.

Se unge cu un amestec de ulei,1 lingurita sare ,1/4 lingurita piper si se da la cuptor intr-o tava cu gratar.Se coace 1 1/4 h apoi se intoarce si se mai lasa 1/2 h.

Intre timp usturoiul se unge cu ulei , se inveleleste i folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 1 h.

Se lasa sa se raceasca si se stoarce continutul care se amesteca cu ulei,lamiie,oregano patrunjel, sare si piper; se unge carnea cu acest amestec si se mai da la cuptor 1 h.

Se scoate si se lasa sa se odihneasca 20 min. Se taie felii si se serveste cu sos.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise