Piept de curcan cu ciuperci

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg piept de curcan
  • 100ml ulei de arahide
  • 1 ceapa
  • 400 g ciuperci champinion
  • 150 ml vin alb
  • zeama de la o lamaie
  • 300 g smantana pentru gatit(La Dorna)
  • 100 g cascaval
  • 50g faina de orez(sau amidon)
  • 1 lingurita cimbru
  • zeama de la 1 portocala
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pieptul se taie, se da prin faina si se pune la prajit in ulei. Cand este gata rumenit pe toate partile se scoate si se tine la cald.In acelasi vas se pune la calit ceapa si ciupercile, se adauga zeama de lamaie,zeama de portocala, vinul,si smantana pentru gatit(smantana pentru gatit este foarte buna deoarece nu se taie in contact cu lichidul fierbinte),se potriveste de sare si piper. Se mai adauga apa si se lasa sa fierba 15 minute,apoi se adauga carnea,se lasa sa dea cateva clocote si la sfarsit adaugam cascavalul ras.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise