Piept de curcan cu sos de piper verde

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g de piept de curcan
  • 1 praz mare
  • 250 g de morcovi
  • 1 ceapă mare
  • 100 g de ciuperci(champignons )
  • 2 linguri de supă cu ulei de măsline
  • 1 lingură de piper verde boabe
  • Sare, piper negru râşnit
  • 1 lingură de supă cu pătrunjel verde tocat
  • 150 ml smântână lichidă

Mod de preparare

1 Curăţă bine prazul că mai poate avea nisip între foi, apoi taie-l felii.

Curăţă morcovii şi taie-i rondele. Curăţă ciupercile şi le taie mărunt. Curăţă şi taie mărunt ceapa. Taie pieptul felii subţiri.

2 Fierbe prazul în apă sărată clocotită cam 10 minute, apoi scurge. Procedează la fel cu morcovii.

3 Căleste ceapa si pieptul de curcan în uleiul cald. Adaugă legumele şi piperul verde boabe.

Adaugă cam 100- 150 ml de apă. Lasă să fiarbă cam 10 minute pe foc mediu.

4 Adaugă smântâna lichidă , sărează şi piperează după gust. Mai fierbe 10 minute.

5 Presară patrunjelul si serveşte imediat cu orez sau cartofi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise