Piept de curcan cu sos de piper verde

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g de piept de curcan
  • 1 praz mare
  • 250 g de morcovi
  • 1 ceapă mare
  • 100 g de ciuperci(champignons )
  • 2 linguri de supă cu ulei de măsline
  • 1 lingură de piper verde boabe
  • Sare, piper negru râşnit
  • 1 lingură de supă cu pătrunjel verde tocat
  • 150 ml smântână lichidă

Mod de preparare

1 Curăţă bine prazul că mai poate avea nisip între foi, apoi taie-l felii.

Curăţă morcovii şi taie-i rondele. Curăţă ciupercile şi le taie mărunt. Curăţă şi taie mărunt ceapa. Taie pieptul felii subţiri.

2 Fierbe prazul în apă sărată clocotită cam 10 minute, apoi scurge. Procedează la fel cu morcovii.

3 Căleste ceapa si pieptul de curcan în uleiul cald. Adaugă legumele şi piperul verde boabe.

Adaugă cam 100- 150 ml de apă. Lasă să fiarbă cam 10 minute pe foc mediu.

4 Adaugă smântâna lichidă , sărează şi piperează după gust. Mai fierbe 10 minute.

5 Presară patrunjelul si serveşte imediat cu orez sau cartofi.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise