PIEPT DE CURCAN GLAZURAT

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg.piept de curcandezosat,
  • 2 morcovi,
  • 2 patrunjei(radacina),
  • 1 telina(radacina),
  • 2 cepe,
  • 60g.miere de salcam,
  • 30g.ketch-up,
  • 1 lingurita boia dulce,
  • 500g.broccoli,
  • 500g.morcovi,
  • 1 manunchi de patrunjel verde,
  • 1/2 manunchi de maghiran,
  • 1 dl.vin alb sec,
  • 250g.taietei lati,
  • 2-3 linguri amidon alimentar,
  • 20-30g. unt,sare,
  • piper alb proaspat macinat;

Mod de preparare

1.Carnea sarata si piperata se leaga cu ata penru ca sa isi mentina forma in timpul coacerii si se pune intr-o tava.Alaturi se aseaza zarzavaturile (morcovi, patrunjel si telina),spalate si taiate bucati, precum si o ceapa taiata in patru.

2.Se preincalzeste cuptorul.

3.Se prepara glazura:se amesteca ketch-up-ul cu mierea , sarea si boiaua dulce.Se unge carnea cu aceasta glazura si se pune la cuptor pentru 15 minute.Se toarna 4 dl.apa si se continua coacerea 30 minute.Din nou se unge carnea cu glazura si se frige 15 minute.

4.Patrunjelul verde tocat se amesteca cu maghiranul tocat si se presara peste carne.Se toarna 2 dl.apa si vinul si se mai frige 10 minute.Se scoate tava din cuptor si se pastreaza la cald.

5.Broccoli se desparte in mici manunchiuri si se fierbe 7-8 minute.Morcovii curatati se taie bucati si se fierb deasemenea 10 minute.Taieteii lati se fierb 8 minute, se scurg si se amesteca cu 2 linguri de ulei.

6.Jiul din tava ,impreuna cu legumele, se pune in blender, se pasireaza bine si se pune pe foc sa dea un clocot.Se adauga amidonul alimentar ,amestecat in prealabil cu apa rece,sarea si piperul.Se adauga legumele calite si cealalta ceapa tocata marunt si calita in unt.

7.Carnea (se scoate ata) se feliaza , se aranjeaza pe un platou ,se inconjora de legume calite si sos si se serveste cu garnitura de taietei lati si un vin alb sec.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise