Reusita acestui preparat consta in prepararea sosului Bigarad. Se amesteca zaharul cu otetul, se caramelizeaza si se stinge cu vin alb sec, sos Madeira (din comert), zeama de lamaie si portocale, dupa care se gusta. Se leaga cu o lingurita de amidon si se mai adauga cateva picaturi de coniac, dupa gust. Pieptul de gasca se frige la cuptor , cca. 30 min., avand grija sa ramana suculent. Dupa ce se raceste, se taie in felii potrivite, peste ele se pune garnitura de felii de portocale, sosul Bigarad si se orneaza cu boabe de struguri. Este o reteta mai pretentioasa, care se prepara, de obicei pentru mese festive sau pentru ocazii speciale.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise