Piept de pasare in sos de rosioare

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 6 persoane:
  • 3 piepti de pasare impartiti in doua
  • fire de cimbru proaspat
  • 2-3 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • masline calamata fara samburi
  • 2 conserve de rosii fara coaja intregi
  • 100-200 gr de rosioare cherry

Mod de preparare

Pieptul de pasare trebuie sa fie dezosat, spalat si impartit in doua, dar nu taiat subtire ca pentru snitel.

Intr-un bol turnam 2 linguri ulei de masline, putina sare, piper si ramurile de cimbru proaspat. Amestecam bine si punem pieptul in ulei si lasam pentru 1/2 de ora. Intre timp, intr-un vas rezistent la cuptor turnam conservele de rosii, adaugam si rosioarele, sare, piper, maslinele taiate, amestecam bine si dam la cuptorul incalzit la 200 de grade pentru 10 minute pentru ca sosul sa se coaca usor.

Intr-o tigaie de grill sau antiaderenta incalzita la foc mare punem treptat feliile de piept cu uleiul lor si le frigem 2-3 minute pe fiecare parte. Nu trebuie mai mult caci le vom transfera in tava cu sos si le vom da la cuptor pe faza de turbo pentru inca 10-15 minute. Inainte de a pune la cuptor, le acoperim cu putin sos. Iese foarte gustos caci pieptul nu se usuca si este suculent. Se poate servi cu orez alb fiert aparte sau cu paste. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise