Piept de porc cu soric crocant

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 bucata de piept de porc de aproximativ 1,5 kg
  • 2 linguri sare de mare
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri de marinata macelarului de la pastaidevanilie.ro
  • 2-3 linguri sos de soia
  • 2-3 linguri sos worcester
  • 1 lingura cimbru uscat
  • 300 ml vin rosu
  • 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Se face o saramura din 2 linguri sare, 2 linguri zahar, 2 linguri marinata macelarului si apa cat sa treaca peste bucata de carne, aproximativ 1 litru. Se amesteca pana se dizolva sarea si zaharul, se adauga bucata intreaga de carne si se lasa in saramura peste noapte. Se scoate carnea din saramura, se tamponeaza cu prosoape de hartie se pune cu soricul in sus intr-un vas termorezistent uns cu ulei de masline. Se da la cuptorul incins la 200 grade si se lasa 30 minute.

Intre timp, se pune vinul la fiert, se adauga sosurile si cimbrul. Se adauga vinul fierbinte peste pieptul care a stat 30 minute la cuptor. Se reduce temperatura la 160 grade si se mai lasa inca 2 ore la cuptor. Daca sosul scade prea mult se mai adauga putina apa sau vin. Eu am lasat-o sa se raceasca pana a doua zi, am feliat-o si am servit cu muraturi si paine. Sa va fie de folos!!

Marinata macelarului contine:usturoi, piper negru, patrunjel, sare de mare, chili, piper alb. Pentru ca a fost tinuta in saramura pieptul iasa fraged si suculent la interior, iar la exterior veti avea un soric crocant pentru ca a fost facut lent la temperatura scazut.

Se serveste atat calda ca fel principal, cat si rece ca si aperitiv.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise