Piept de pui cu alune

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400-500 g piept de pui dezosat
  • 200 g alune decojite
  • miere de albine, sare, piper, coriandru dupa gust
  • unt topit pentru uns vasul de jena

Mod de preparare

Alunele se sfarama marunt si se amesteca cu sare, coriandru macinat si piper macinat dupa gust.
Pieptul de pui spalat si zvantat, se curata de pielite si se taie in bucati mari, ca pentru snitel. Fiecare felie in parte se aseaza pe o folie transparenta (pentru alimente), se bate putin pe ambele parti, apoi se unge fiecare bucata in parte cu miere de albine, dupa care se trece prin amestecul format din alunele sfaramate amestecate cu condimente (sare, piper, coriandru). Cand sunt gata pregatite se aseaza intr-un vas de yena uns bine cu unt topit.
Se introduce vasul de jena la cuptor pentru cca 25-30 de minute la foc potrivit. Dupa gust se pot stropi spre sfarsit cu putin vin alb.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise