PIEPT DE PUI CU LEGUME LA CUPTOR

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 piept de pui mare
  • 6 cartofi
  • 3 morcovi
  • 1/2 ardel gras rosu
  • 1/2 ardel gras galben
  • 1 ceapa
  • 6 linguri ulei
  • 8 linguri vin alb
  • sare
  • piper
  • marar
  • vegeta
  • patrunjel tocat

Mod de preparare

Pieptul de pui se spala si se taie bucati potrivite,se condimenteaza cu sare, piper si marar. Se lasa pe o farfurie sa se patrunda. Cartofii se taie si ei cubulete potrivite, morcovul se taie rondele, jumatatile de ardel gras se taie cubulete mici, iar ceapa se toaca marunt. Intr-o tava rotunda pentru cuptor se aseaza folie de aluminiu. Se aseaza in tava mai intai morcovul si o parte din gogosari, apoi se aseaza si o parte din cartofi. Se aseaza si pieptul de pui, restul de cartofi si de ardei gras. Ceapa se amesteca bine cu vegeta, piper, marar, putin patrunjel tocat, uleiul si vinul. Se toarna sosul obtinut peste puiul cu legume din tava. Se sigileaza bine folia de aluminiu si se da la cuptorul incins la 220°. Se lasa 1 ora, dupa care se desface folia si se mai lasa inca 30 de minute. Pofta buna!!!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise