Piept de pui cu leurda

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 4 fileuri de piept de pui (circa 600 g),
  • sare,
  • piper,
  • 1 lingura unt pentru prajit,
  • 1 ceapa mica,
  • 1 lingura unt pentru dunstuit,
  • 1/8 l vin sec dulce (eventual Vermut),
  • 1/4 l zeama concentrata de carne de pasare (Knorr+apa),
  • circa 50 g unt rece,
  • 1 legatura leurda taiata fasii subtiri.

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180gr.. Se sareaza si se pipereaza fileurile si se prajesc in untul incins, cate 2 minute pe fiecare parte. Se pun apoi - cu untul in care s-au prajit - intr-o tava si se dau 15 minute la cuptor.

Se curata ceapa, se toaca marunt si se dunstuieste in unt, pana ce devine sticloasa. Se stinge cu vinul si zeama de carne si se lasa sa fiarba la foc iute, pana ce scade la jumatate.

Se incorporeaza untul - putin cate putin - in sos, rasucind tigaia pana ce se leaga sosul si se gusta de sare si piper.

Se adauga leurda, se mixeaza in blender si se toarna sosul fierbinte peste fileurile de piept de pui asezate pe farfurii incalzite

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise