Piept de pui cu salsa de rosii si masline

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 4 fileuri de piept de pui (600 g),
  • sare,
  • piper,
  • 1 lingurita oregano uscat,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • 500 g rosii,
  • 1 ceapa rosie,
  • 4 linguri masline verzi (fara samburi),
  • 1 lingura capere,
  • 1 lingura otet aromat.

Mod de preparare

Se spala fileurile, se zvanta, se condimenteaza cu sare, piper si oregano si se prajesc in uleiul incins, circa 3-4 minute, pe fiecare parte.

Se spala rosiile, se taie in doua, se indeparteaza semintele si se toaca marunt. Maslinele se taie feliute, iar caperele se toaca. Se amesteca toate, se adauga otetul aromat si se gusta de sare si piper. Salsa astfel preparata se serveste cu pieptul de pui si cu paine alba.

Nota: Salsa cu rosii merge excelent cu orice fel de carne prajita in tigaie sau la gratar.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise