Piept de pui cu salsa de rosii si masline

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 4 fileuri de piept de pui (600 g),
  • sare,
  • piper,
  • 1 lingurita oregano uscat,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • 500 g rosii,
  • 1 ceapa rosie,
  • 4 linguri masline verzi (fara samburi),
  • 1 lingura capere,
  • 1 lingura otet aromat.

Mod de preparare

Se spala fileurile, se zvanta, se condimenteaza cu sare, piper si oregano si se prajesc in uleiul incins, circa 3-4 minute, pe fiecare parte.

Se spala rosiile, se taie in doua, se indeparteaza semintele si se toaca marunt. Maslinele se taie feliute, iar caperele se toaca. Se amesteca toate, se adauga otetul aromat si se gusta de sare si piper. Salsa astfel preparata se serveste cu pieptul de pui si cu paine alba.

Nota: Salsa cu rosii merge excelent cu orice fel de carne prajita in tigaie sau la gratar.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise