Piept de pui cu smantana si ghebe

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 bucata de piept de pui cu os de cca 750 grame
  • 400 grame smantana
  • 250 grame ghebe
  • o ceapa de marime mijlocie
  • o legatura de patrunjel verde
  • 1 lingura mare de faina alba
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • o frunza de dafin
  • 2 catei de usturoi
  • 10 boabe de piper
  • o lingurita delikat

Mod de preparare

Dupa ce ati spalat pieptul de pui il taiati in patru si il puneti la prajit intr-o cratita cu o lingura de ulei. Dupa ce s-a rumenit usor, il acoperiti cu apa calduta si-l lasati la fiert sub capac impreuna cu foaia de dafin si piperul.

In alta cratita puneti cealalta lingura de ulei, ceapa tocata marunt, ghebele taiate fideluta si usturoiul taiat in patru. Ghebele lasa apa. Lasati la inabusit maxim 5 minute. Turnati compozitia peste carne cand aceasta este aproape fiarta. Nu luati de pe foc cratita ci doar faceti flacara mica.

Intr-un castron, amestecati smantana cu o lingura de faina si zeama de carne rece, ca sa nu se opareasca faina. Turnati peste carne si ghebe, in cratita de pe foc mic si amestecati continuu ca sa nu se prinda de fundul cratitei, pana se ingroasa si fierbe usor. Gustati si potriviti de sare si daca va place adaugati si o lingurita de delikat. Se serveste cu mamaliga si patrunjel verde.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise