Piept de pui cu sos de mere

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g piept de pui
  • 200 g sunca
  • 1 ceapa
  • 6 linguri unt
  • 6 mere
  • fructe de ienupar
  • 300 ml cidru de mere
  • maghiran uscat, sare, piper si foi de dafin

Mod de preparare

Se condimenteaza puiul si se prajeste intr-o tigaie in care s-au pus 3 linguri de unt. Apoi se pastreaza la cald. Merele curatate se taie felii. Se caleste ceapa taiata felii cu maghiranul si cu sunca. Apoi se scot si se pastreaza la cald. Cu restul de unt se calesc aprox 3-4 min merele. Apoi se adauga cidrul, fructele de ienupar si 2 foi de dafin si se mai calesc 5-6 min. Se pune peste amestecul de ceapa cu sunca. Se serveste sosul impreuna cu pieptul de pui.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise