Piept de pui cu sos de mustar

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 piepti de pui mai mici.
  • 4 linguri ulei de masline extravirgin.
  • 3 linguri de mustar cu verdeturi(daca nu avem, adaugam ce avem la indemana ca verdeturi din bucataria noastra).
  • 200 gr smantana groasa.
  • 200 gr vin alb.
  • Sucul de la o lamaie.
  • Pentru garnitura eu fac cartofi la cuptor cu cascaval.

Mod de preparare

Uleiul se pune intr-o tigaie se incinge si punem la prajit cate doua minute pieptii de pui,cate putin pe fiecare parte.

Astefel prajiti pieptii, se scot din tigaie se aseaza pe un platou,care se lasa in cuptorul incalzit la cald.

Se scurge uleiul din tigaie si se lasa prajeala pe fundul tigaii, in care adaugam vinul si lasam sa stea 2 minute sa se intrepatrunda cu grasimea din tigaie, apoi adaugam cele 3 linguri de mustar, smantana,sucul de la o lamaie, amestecand incontinuu,se lasa sosul sa mijoteze inca 2 minute.

Se condimenteaza cu ceea ce ne place, apoi adaugam deasupra pieptii, in acel sos ca sa se intrepatrunda cu aromele sosului inca 2 minute.Se servesc cu ce garnitura dorim.Pofta buna !!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise