Piept de pui cu sos de smantana

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 piept de pui
  • 300g smantana(eu am folosit varsata ca este mai buna si mai proaspata)
  • 4 catei usturoi
  • 6 cartofi
  • sare,piper,patrunjel
  • 1 ling faina
  • Ingredientele le folosesc in functie de nr. de persoane aflate in casa.

Mod de preparare

Cartofii i-am curatat si i-am taiat cuburi dupa care i-am pus la fiert in apa cu sare.

Am feliat pieptul de pui si l-am prajit de tava gril,pe care am uns-o cu un pic de ulei sa nu se lipeasca peiptul.

Dupa ce cartofii au fiert am scurs apa si am adaugat un pic de ulei si patrunjel tocat marunt,am amestecat si i-am lasat asa.

Am pus ,,sucul,, de la pieptul de pui intr-o tigaie,am adaugat faina si smantana si am amestecat continuu ca sa nu se faca cocoloase.

Am condimentat cu sare,piper si usturoiul pisat,si am lasat sa fiarba putin.

Am pus in farfurii cartofii naturi,pieptul de pui prajit si 2-3 linguri din sosul preparat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise