PIEPT DE PUI CU SOS TERIYAKI

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • INGREDIENTE PENTRU 4 PORTII:
  • - piept de pui dezosat - 0.600 kg
  • - ulei de masline
  • - sare, piper alb
  • - sos soia - 0.080 L
  • - zahar brun ( miere ) - 0.040 kg
  • - otet ( de orez ) - 0.010 L
  • - usturoi - 0.040 kg
  • - orez cu bobul lung - 0.200 kg
  • - seminte de susan - 0.010 kg

Mod de preparare

Pieptul de pui se transeaza in 4 portii egale, se aromeaza cu sare si piper alb si se prajeste in tigaie in ulei de masline, pe o parte si pe alta, pana cand capata o culoare aurie.

Se face sosul Teriyaki astfel : se face o reductie cu zahar ( miere ) , usturoi taiat marunt, otet si sos soia. Se lasa sa fiarba pana ce sosul se omogenizeaza.

Se fierbe orezul bob cu bob, in apa ( punem dublu cantitate de apa fata de orez ) si putina sare.

La aranjarea pe farfurie, vom taia pieptul de pui in transe transversale si le vom aranja sub forma de evantai. Peste carne punem sos.Orezul se pune pe farfurie cu ajutorul unei cesti, iar in varf punem seminte de susan, care in prealabil au fosta trase la tigaie cu putin ulei.

Putem decora cu trandafiri de rosie si salata verde.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise