Piept de pui cu sote de ghebe

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru marinarea pieptului de pui:
  • 4 felii piept de pui
  • 1 lingurita mustar
  • 2 linguri ulei
  • 2-3 linguri vin
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • un varf de lingurita oregano uscat
  • 1 catel de usturoi
  • Sote de ghebe:
  • 1 ceapa mica
  • 300 gr ghebe
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 3 linguri smantana
  • 2-3 crengute marar verde

Mod de preparare

Pieptul de pui:

Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servet de bucatarie si il batem putin cu ciocanul de snitele, dar nu foarte tare deoarece se va usca in timpul gatirii.

Curatam usturoiul si il pisam.

Intr-un bol amestecam uleiul, vinul, sarea, piperul, boiaua de ardei dulce, oregano apoi punem mustarul, usturoiul pisat si amestecam pana obtinem o crema subtire.

Punem bucatile de pui in acest amestec, le invartim bine pe toate partile si le dam la frigider pentru 30 de minute sau mai mult timp.

Incingem o tigaie grill, punem bucatile de pui pe el si le rumenim frumos pe ambele parti.

Sote de ghebe:

Curatam ghebele, le spalam apoi le fierbem bine.

Le scurgem de apa in care au fiert, le trecem prin sub un jet de apa rece, le punem intr-o sita la scurs, apoi le taiem bucati potrivite.

Ceapa o curatam si o tocam marunt.

Punem uleiul la incins, adaugam ceapa si o inabusim 2 minute, apoi punem 1 canita mica de apa si lasam sa se inmoaie putin ceapa.

Adaugam ghebele taiate, condimentam cu sare si piper dupa gust.

Cand au scazut bine punem smantana si le mai lasam circa 1 minut pe foc.

Spalam si tocam mararul verde, il adaugam peste sote si amestecam bine.

Servim pieptul de pui alaturi de sote-ul de ghebe si ce mai doriti, noi am mai pus si cate un cartof fiert cu patrunjel verde tocat deasupra.

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise