Piept de pui cu spanac si sos

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 piepti de pui dezosati,
  • 1 litru apa fiarta cu concentrat de pasare,
  • 500 g spanac proaspat,
  • 2 ardei iuti,
  • putin unt,
  • 1/4 l frisca nebatuta,
  • 4 linguri smantana,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Se curata si se spala spanacul si se pune la fiert in apa cu sare; cand e usor inmuiat se scoate repede din apa fierbinte si se muta in apa rece (de la gheata). Se strecoara si se lasa sa se scurga bine.

Se spala ardeii iuti, se taie in doua, se strecoara din nou, li se scot semintele si se taie marunt.

Se pune la fiert apa cu concentrat de pasare si, cand da in clocot, se adauga si pieptii de pui si se lasa sa fiarba pana ce se inmoaie.

Pentru sos: se pun sa se incalzeasca smantana si frisca, se condimenteaza cu sare si cu piper.

Se pune untul sa se incinga intr-o tigaie si se calesc in el spanacul si ardeii iuti. Se sareaza.

Pe farfurii incalzite in prealabil, se pun spanacul, apoi pieptii de pui, iar deasupra sosul bine incalzit.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise