PIEPT DE PUI EMINCE

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • PENTRU 4 PORTII:
  • - piept de pui dezosat - 0.600 kg
  • - unt - 0.100 kg
  • smantana lichida - 0.200 L
  • - vin alb sec - 0.050 L
  • - ceapa - 0.250 kg
  • - usturoi - 0.030 kg
  • -sare, piper alb macinat
  • - ciuperci champignon - 0.200 kg
  • - legume congelate ( morcovi, broccoli ) - 0.300 kg
  • - cartofi - 1.000 kg
  • -lapte - 0.100 L
  • - lamai - 0.150 kg

Mod de preparare

Pieptul de pui se taie in fasii subtiri ( julienne), se soteaza la tigaie in putin unt cu ceapa taiata cubulete, usturoi taiat marunt si ciupercile taiate in felii subtiri. Cand carnea se patrunde, se aromeaza cu putin vin alb, sare, piper alb, si se adauga smantana lichida. Se fierbe putin pana ce sosul si carnea se omogenizeaza.

Separat se face un piure din cartofi, lapte, unt si sare.

Legumele congelate se fierb in apa cu sare, de consistenta crocanta.

La asezarea in farfurie a piureului vom folosi un pos cu sprit,alternand floricelele de piure cu sote-ul de carne si legumele. Se decoreaza cu rondele de lamaie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise