PIEPT DE PUI EMINCE

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • PENTRU 4 PORTII:
  • - piept de pui dezosat - 0.600 kg
  • - unt - 0.100 kg
  • smantana lichida - 0.200 L
  • - vin alb sec - 0.050 L
  • - ceapa - 0.250 kg
  • - usturoi - 0.030 kg
  • -sare, piper alb macinat
  • - ciuperci champignon - 0.200 kg
  • - legume congelate ( morcovi, broccoli ) - 0.300 kg
  • - cartofi - 1.000 kg
  • -lapte - 0.100 L
  • - lamai - 0.150 kg

Mod de preparare

Pieptul de pui se taie in fasii subtiri ( julienne), se soteaza la tigaie in putin unt cu ceapa taiata cubulete, usturoi taiat marunt si ciupercile taiate in felii subtiri. Cand carnea se patrunde, se aromeaza cu putin vin alb, sare, piper alb, si se adauga smantana lichida. Se fierbe putin pana ce sosul si carnea se omogenizeaza.

Separat se face un piure din cartofi, lapte, unt si sare.

Legumele congelate se fierb in apa cu sare, de consistenta crocanta.

La asezarea in farfurie a piureului vom folosi un pos cu sprit,alternand floricelele de piure cu sote-ul de carne si legumele. Se decoreaza cu rondele de lamaie.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise