Piept de pui grecesc cu marar si lamaie

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 piept de pui
  • 1 lingura unt
  • 2 catei de usturoi
  • 1 canita pasta de rosii de casa
  • 1 lingurita pasta de tomate
  • 1 canita mica de vin rosu
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • marar verde
  • 2 cartofi (sau puteti servi cu altceva)

Mod de preparare

Jumatatea de piept de pui o spalam si o tamponam cu un server de bucatarie.

Usturoiul il curatam si il pisam.

Intr-un bol amestecam: pasta de rosii, pasta de tomate, vinul, zeama de lamaie, sare, piper, boia de ardei dupa gust si usturoiul pisat.

Amestecam bine toate aceste ingrediente.

Punem puiul in acest amestec , il tavalim de cateva ori pe ambele parti, apoi il dam la frigider cam 30 de minute.

Cei doi cartofi ii curatam, ii spalam si ii taiem pe jumatate.

Luam o tava de aragaz si o ungem cu tot untul.

Punem bucata de pui, cartofii , apoi tot amestecul de condimente il turnam peste.

Tocam si putin marar verde si presaram deasupra.

Acoperim tava cu staniol , pe care il gaurim din loc in loc.

O dam in cuptorul incins, la o temperatura potrivita 60 de minute (daca scade toata zeama puneti putina apa fierbinte sau inca putin vin).

Dupa cele 60 de minute scoateti staniolul si mai lasati 10 minute puiul descoperit.

Apoi scoateti tava si serviti pieptul de pui cald.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise