Piept de pui la cuptor

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 bucati de piept de pui
  • 20 g unt
  • Marinata:
  • 2 portocale
  • 100 ml vin
  • 4 linguri ulei de masline
  • o ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • o lingura miere
  • sare, piper,oregano
  • O portocala si patrunel verde pentru ornat

Mod de preparare

Marinata:

Usturoiul pisat se incorporeaza cu : mierea,uleiul de masline,condimente,vin,zeama de portocale si coaja unei portocale rasa pe razatoarea mica.Adaugamm ceapa taiata pestisori. Introducem pieptul de pui in marinata preparata, pentru o ora. Incingem cuptorul, asezam pieptul de pui in vas de yena uns cu unt,peste care turnam marinata strecurata. Lasam la cuptor pana se rumeneste uniform.Stropim din cand in cand friptura cu sosul din vas.Servim cu garnitura de cartofi sau pilaf de orez, ornat cu jumatati de felii de portocala si patrunjel proaspat

In timpul de preparare nu se include perioada de marinat carnea.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise