Piept de pui la gratar cu sos alb de ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru marinarea pieptului:
  • 1 piept de pui dezosat
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita mustar dijon
  • 1 varf de lingurita praf de usturoi
  • Pentru sos:
  • 1 borcan mic ciuperci taiate
  • 1 ceapa mica
  • 3 linguri cu varf smantana groasa
  • 1 lingura cu varf crema de branza
  • 2 linguri parmezan ras
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita rasa cimbru uscat
  • 3-4 crengute marar verde

Mod de preparare

Prima data marinam puiul:

Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servetel de bucatarie.

Il taiem bucati potrivite, apoi il batem cu ciocanul de snitele, dar nu foarte tare.

Intr-un bol punem toate condimentele mentionate la ingrediente, uleiul, mustarul si le frecam bine.

Vom obtine o pasta in care punem bucatile de pui. Le amestecam bine, acoperim bolul si il dam la rece pentru cel putin o ora.

Sosul:

Ciupercile le spalam, le punem intr-o sita 5 minute sa se scurga.

Curatam ceapa, o tocam marunt.

Intr-o tigaie incingem uleiul, puneam ceapa, ciupercile si le sotam 2-3 minute.

Punem 1/2 cana cu apa, sare si piper.

Lasam sa scada la foc potrivit.

Cand a mai ramas putina zeama, dam focul la mic adaugam smantana.

O lasam sa dea primul clocot, apoi punem crema de branza, parmezanul si cimbrul uscat.

Amestecam bine de tot, dupa ce a dat 4-5 clocote, luam sosul de pe foc.

Puiul il scoatem din figider, cand este aproape gata sosul.

Incingem o tigaie grill, o ungem cu ulei.

Rumenim bucatile de pui pe ambele parti, le scoatem pe un platou.

Pieptul se serveste cu sosul pregatit si putin marar verde tocat, pe care il presaram deasupra.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise