PIEPT DE PUI PE PAT DE LEGUME

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 1 kg piept de pui ( 2 pipeti taiati in 4 bucati)
  • - 3 morcovi taiati julien
  • - 3 ardei taiati julien
  • - 2 cepe taiate marunt
  • - 4 catei de usturoi
  • - 2 linguri de miere
  • - 2 pahare vin alb sec
  • - 100 ml ulei masline
  • - 250 g ciuperci (1 cutie)
  • - 400 g cascaval
  • - 20 g sos de soia
  • - Garnitura de orez (Uncle Bens)

Mod de preparare

- Se taie pieptul de pui in 4 bucati

- Se cresteaza fiecare bucata si se introduce o felie de cascaval, 4 capere, sare, piper si cate 1 catel de usturoi taiat marunt.

- Se sareaza si pipereaza fiecare bucata de piept de pui, umpluta.

- Din ceapa, morcov, ardei si ciuperci se face un pat de legume asezate in tava peste uleiul si vinul care se omogenizeaza in prealabil, secondimenteaza cu piper , sare, apoi se aseaza pieptul de pui care se unge cu 2 linguri de miere.

- Se da la cuptor 45 de min, se intoarce pieptul de pui si si se aseaza inca o felie de cascaval deasupra, apoi se mai lasa 25 min la cuptor.

- Se serveste cu garniture de orez stropit cu sos de soia.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise