Piept de pui perfect

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1,3 kg piept de pui
  • 260 g unt
  • 200 g ceapa verde
  • 1,1 kg ciuperci proaspete
  • 600 ml smantana
  • 30 g usturoi
  • 3 g tarhon proaspat
  • 200 ml lichior Amaretto
  • 250 g cascaval
  • 85 g capere
  • sare, piper

Mod de preparare

Pieptul de pui se bate usor si se condimenteaza. Ceapa se taie rondele, ciupercile se taie felii, usturoiul si tarhonul se taie marunt, cascavalul se rade. Pieptul de pui se prajeste rapid in jumatate din cantitatea de unt. Dupa ce se scoate, tot aici se soteaza ceapa, ciupercile, usturoiul si tarhonul. Intr-o tava se aseaza pieptul de pui peste care se adauga legumele. Separat, la foc mic, smantana cu cascavalul, caperele si lichiorl se amesteca rapid pentru omogenizare. Se toarna tot sosul peste pieptul de pui si se da la cuptor 20 de minute.

Ca si garnitura recomand orezul.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise