Piept de pui picant cu vinete

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 piept de pui (500-600 g)
  • 1 vanata tanara (300-400 g)
  • 1-2 ardei peperoni rosii
  • 1 lamaie
  • 1 legatura marar si patrunjel
  • 50 ml ulei
  • 2 linguri ulei de masline
  • 5 catei de usturoi
  • condimente pentru friptura
  • sare, piper, chili, paprika, cimbru

Mod de preparare

Se dezoseaza pieptul de pui, se curata de piele si se taie fasii. Se pune carnea pe o farfurie, se stropeste cu uleiul de masline si se condimenteaza cu cimbru, paprika, chili, condimente pentru fripura. Se lasa cam 10 -15 minute.

Intre timp curatati vanata, taiati-o cubulete si stropiti-o cu zeama de lamaie (ca sa nu se innegreasca) apoi condimentati-o cu cateva feliute de peperoni.

Intr-o tigaie antiaderenta incingeti uleiul si prajiti la foc mic pieptul de pui cam 15 minute, pe toate partile, apoi adaugati vinetele si mai lasati pe foc inca 10-15 minute. Dregeti gustul de sare, piper si asezonati cu verdeata si feliute de peperoni si de usturoi.

Puneti pe farfurii carnea, adaugati vinetele si putin sos din tigaie si garnisiti cu marar si patrunjel.

Pofta buna.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise