PIEPT DE RATA CU SALATA

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 piepti de rata(pot fi si afumati),
  • 10g. coriander,2dl.ulei,
  • 10g. condimente pentru gril,
  • 1 lingura mustar,
  • sare;
  • Pentru salata:
  • 1 lamaie,
  • 1 salata verde (cu capatana),
  • 200g. rosii,
  • 1/2 manunchi de ridichi,
  • 150g. castravete(de sera),
  • 150f. mazare verde,
  • 100g. morcovi,
  • 1 ceapa rosie,
  • 3cl. otet,
  • 8cl.ulei,
  • 20g.sare,
  • 1 manunchi hasmatuchi,
  • piper alb macinat;

Mod de preparare

1.Pieptii de rata se ung cu un amestec de ulei, mustar si coriandru, se pun intr0un bol, se acopera cu folie de aluminiu si se tine la rece ,in frigider, 1-2 zile.In ziua prepararii, se scot pieptii de rata din din bol, se sareaza , se presara cu condimente pentru gril si se pun intr0un vas ,in cuptorul preincalzit la 170*C, timp de 14-15 minute.Se lasa sa se raceasca.

2.Mazarea dulce se fierbe in apa cu sare , daca este proaspata, dar se poate folosi si din conserva sau congelata.Morcovii se curata, se spala si se rad, se sareaza si se stropesc cu suc de lamaie.Rosiile se taie felii,ridichile, ceapa rosie si castravetele ,dupa ce se curata si se spala , se taie rotocoale.Salata verde se spala bine, se scurge prin centrifugare si se rupe cu mana in bucati mici.

3.Toate legumele se pun intr-o salatiera.Se amesteca bine uleiul cu otetul,sarea, piperul alb si cu hasmatuchi tocat foarte fin si apoi se amesteca cu legumele.

4.Pe un platou se aseaza salata , iar alaturi felii de piept de rata.Preparatul se serveste cu vin rose.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise