PIEPT DE RATA MARINAT

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (pentru 8 portii):
  • 2 piepti de rata ( 700g.),
  • 20g. ghimbir proaspat,
  • 1 ardei rosu iute(chili),
  • 1 fir de ceapa verde,
  • 2-3 linguri miere,
  • 5 linguri sos de soia,
  • 4 linguri suc de lamaie,
  • 1 salata radicchio,
  • 1 salata verde obisnuita,
  • 1 castravete de sera,
  • 1 ceapa rosie,
  • 1/2 manunchi de marar proaspat,
  • 1/2 manunchi de patrunjel verde,
  • 6 linguri otet balsamic,
  • 6 linguri ulei de masline,
  • sare,
  • piper,
  • 8 bete pentru frigarui;

Mod de preparare

1.Fiecare piept de rata se taie oblic in 4 bucati.Pielea se cresteaza sub forma de romburi.

2.Mierea se amesteca cu sosul de soia si cu sucul de lamaie.Se adauga ghimbirul ras,ardeiul iute taiat rondele si ceapa verde tocata marunt.Cu aceasta compozitie se ung bucatile de carne ,se pun intr-un bol,se acopera cu folie si se tin la rece, in frigider,cca.4 ore.

3.Mararul tocat se amesteca cu patrunjelul si ceapa rosie de asemenea tocate fin, cu uleiul,se condimenteaza cu sare si piper si , inainte cu 5 minute de servire, se mai adauga salata rupta cu mana in bucati si castravetele taiat rotocoale.

4.Se scurge carnea din bait ,apoi cate o bucata de piept de rata se pune pe o frigaruie si, in cuptorul preincalzit, se pun pe gratar , cu o tava dedesubt, si se frig pana ce se rumenesc.

5.Se servesc cu paine proaspata si salata de legume.Se mai poate servi cu chutney de mango sau orice alt sos dulce-acrisor.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise