Piersicute

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente compozitie:
  • 5 oua
  • 1 cana ulei
  • 1 praf de copt
  • 2 cani zahar tos
  • mirodenii
  • faina cat cuprinde (sa se poata modela aluatul in forma de bilute)
  • Ingrediente crema:
  • 1pachet margarina (sau unt)
  • esente
  • cacao 1-2 linguri
  • zahar dupa gust
  • coca din scobitura piersicii
  • Decor:
  • colorant alimentar
  • zahar tos

Mod de preparare

Preparare:

Pentru compozitie se amesteca ouale cu zaharul pana se topeste,apoi punem uleiul,praful de copt si mirodeniile iar la final faina atat cat trebuie ca aluatul sa poata fi modelat in bilute mici.

Formam bilute mici din aluat si le coace la cuptor dupa care le scobim inauntru lasand loc pentru crema.

Crema se face dupa ce am terminat de copt tot aluatul amestecand coca din scobitura acestuia cu margarina,esentele,zaharul si cacaua.

Cand am terminat crema umplem o jumatate de piersicuta cu crema si pune capac cealalta jumatate.

Pentru decor o dam prin colorant alimentar si pe o parte de pe alta apoi prin zahar tos.

Pofta buna.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise