Chiftelute din dovlecei cu branza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 dovlecei medii ca marime
  • 50gr branza sarata
  • 2 oua
  • 1 cartof
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • sare, piper
  • 4 linguri faina
  • 3-4 linguri pesmet

Mod de preparare

Dovleceii se curata de coaja si se rad pe razatoarea mare,la fel cartoful si ceapa.

Usturoiul se rade pe ochiurile mici usturoiul.Se pun toate la scurs cca 10 min.Apoi adaugam sarea ,piperul dupa gust,ouale batute,faina,pesmetul si branza sarata.

Amestecam foarte bine si lasam un pic la odihna.Daca dovlecii sunt foarte apatosi,dupace ii radem ii stoargem bine in mana. Daca compozitia finala e prea moale, mai adaugam un pic de faina si pesmet.

Se prajesc chiftelutele la foc mediu si le intoarcem abia cand sunt bine rumenite - altfel se rup.

Se servesc caldute (prin racire ele se intaresc)

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise