Piftie de cocos

Timp pregatire
540 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un cocos
  • o ceapa
  • un morcov
  • 2 foi e dafin
  • boabe de piper
  • 2 capatani usturoi
  • sare, piper boabe si macinat

Mod de preparare

Carnea se curata bine, se asaza intr-o oala adanca, se acopera cu apa cam 5 cm, se strange spuma, se adauga morcovul, ceapa, dafin,piper boabe, 4 catei de usturoi, se da la foc foarte mic, abia sa se vada cand fierbe (7-8 ore). Cand apa a scazut, se incearca supa pe o farfurioara. Carnea trebuie sa fie desprinsa de os, zeama sa se inchege la rece. Nu e nevoie de gelatina.

Se strecoara, se lasa la rece pana se face o pojghita care se strange. Condimentez cu sare, piper, usturoi pisat amestec, las cateva minute dupa care, strecor prin tifon sub care asez o felie de paine (pentru a se strecura foarte bine, ca sa fie limpede).

Asez carnea in vas.Torn supa cat sa fie acoperita carnea. Daca doriti ornati cu fire de patrunjel verde si felii de morcov.Cine doreste, poate sa aseze racitura in castronele mici sau in pahare, sale rastoarne inainte de servire.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise