Piftie de porc

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 ciolane de porc (circa 2 kg)
  • 1/4 kg sorici sau 2-3 picioare de porc
  • o ceapa (50 g)
  • 5-6 catei de usturoi
  • 10 boabe piper
  • o lingurita rasa sare.

Mod de preparare

Picioarele sau alte bucati de carne cu sorici se parlesc putin pe flacara, apoi se spala sub un jet de apa. Carnea se pune la fiert cu apa rece (sa treaca cu 7-8 cm peste nivelul ei) si se adauga piperul, sarea si ceapa intreaga (se scoate cand s-a inmuiat). Ca sa nu se tulbure, piftia se fiebe chiar de la inceput la foc mic, in clocote abia perceptibile, cu capacul tras putin la o parte. Timpul de fierbere trebuie sa fie de 4-5 ore, ca sa se desprinda bine carnea de pe oase si lichidul sa scada pana la nivelul carnii. Se adauga usturioul pisat si se potriveste sarea.

Se curata carnea de pe oase si se repartizeaza in castronele, dupa care se acopera cu zeama.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise